Gråand med høbagt selleri, wonton ravioli og cherrysauce
Antal: 6
Ingredienser
- 1 stk andebryst pr person
- Olie, salt og peber
Ravioli
- Lår fra anden
- 3 spsk andefedt
- ½ dl vand
- 2 stk laurbærblade
- 2 stk stjerneanis
- 300 g svampe
- 2 stk skalotteløg
- 2 kviste timian
- 2 stk wonton plader pr person
Syltet havtorn
- 200 g havtorn
- 100 g sukker
- ½ tsk vaniliepulver
- 1 stk kanelstang
- ½ dl vand
Selleri
- 1 stk selleri
- olie
- 2-3 håndfulde hø
- stanniol
Sauce
- 1 stk rødløg
- 1/2 stk fennikel
- 2 stilke timian
- 1/2 dl mørk balsamico
- 4 dl fond
- 1 1/2 dl cherry
- 100 g smør
- olie-salt og peber
Sådan gør du
Selleri:
- Skræl selleri, skæres i halve, gnides med olie, salt og peber. Pakkes ind i hø og stanniol. Kommes i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 1 time, alt efter størrelse.
Anden:
- Skær lårene fra anden, Kog lårene af i vand, fedt, laurbærblade og stjerneanis til de er møre. Tages op og afkøles, pilkødet fra og deles fint.
- Rens anden, krydres med salt og peber, brunes af i olie. Kommes i en forvarmet ovn ved 200 grader i 8-10 min, hviler 15 min. Skær brystet fra. Ved servering lunes brystet i ovnen ved 180 grader i 6-8 min.
Ravioli:
- Pil og hak løgene fint. Rens svampe og deles fint. Rist løg og svampe i olie med timian blade. Smages til med salt og peber. Vendes med kødet fra lårene, kommes i en sigte så væden løber fra.
- Læg wonton plader op og gør dem våde med vand i kanten. Fordel massen i midten, lukkes som en lille sæk. Sættes på en bageplade med bagepapir, sættes i en forvarmet ovn ved 180 grader i 10 min. Lunes ved servering.
Sauce:
- Rens rødløg og fennikel, skæres i tern, sauteres af i olie med timian. Tilsæt Balsamico, koges ned. Kom fond og cherry på, koges ned til der er ca 3 ½ dl. Sigtes
- Ved servering koges saucen op og piskes med koldt smør. Smages til med salt og peber.
Havtorn:
- Kog sukker , vand, vanilie og knust kanelstang op. Kom havtorn i og lad det simre i 4-5 min
No Comments