Gråand med høbagt selleri, wonton ravioli og cherrysauce

Gråand med høbagt selleri, wonton ravioli og cherrysauce

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 1 stk andebryst pr person
  • Olie, salt og peber

Ravioli

  • Lår fra anden
  • 3 spsk andefedt
  • ½ dl vand
  • 2 stk laurbærblade
  • 2 stk stjerneanis
  • 300 g svampe
  • 2 stk skalotteløg
  • 2 kviste timian
  • 2 stk wonton plader pr person

Syltet havtorn

  • 200 g havtorn
  • 100 g sukker
  • ½ tsk vaniliepulver
  • 1 stk kanelstang
  • ½ dl vand

Selleri

  • 1 stk selleri
  • olie
  • 2-3 håndfulde hø
  • stanniol

Sauce

  • 1 stk rødløg
  • 1/2 stk fennikel
  • 2 stilke timian
  • 1/2 dl mørk balsamico
  • 4 dl fond
  • 1 1/2 dl cherry
  • 100 g smør
  • olie-salt og peber

Sådan gør du

Selleri:

  • Skræl selleri, skæres i halve, gnides med olie, salt og peber. Pakkes ind i hø og stanniol. Kommes i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 1 time, alt efter størrelse.

Anden:

  • Skær lårene fra anden, Kog lårene af i vand, fedt, laurbærblade og stjerneanis til de er møre. Tages op og afkøles, pilkødet fra og deles fint.
  • Rens anden, krydres med salt og peber, brunes af i olie. Kommes i en forvarmet ovn ved 200 grader i 8-10 min, hviler 15 min. Skær brystet fra. Ved servering lunes brystet i ovnen ved 180 grader i 6-8 min.

Ravioli:

  • Pil og hak løgene fint. Rens svampe og deles fint. Rist løg og svampe i olie med timian blade. Smages til med salt og peber. Vendes med kødet fra lårene, kommes i en sigte så væden løber fra.
  • Læg wonton plader op og gør dem våde med vand i kanten. Fordel massen i midten, lukkes som en lille sæk. Sættes på en bageplade med bagepapir, sættes i en forvarmet ovn ved 180 grader i 10 min. Lunes ved servering.

Sauce:

  • Rens rødløg og fennikel, skæres i tern, sauteres af i olie med timian. Tilsæt Balsamico, koges ned. Kom fond og cherry på, koges ned til der er ca 3 ½ dl. Sigtes
  • Ved servering koges saucen op og piskes med koldt smør. Smages til med salt og peber.

Havtorn:

  • Kog sukker , vand, vanilie og knust kanelstang op. Kom havtorn i og lad det simre i 4-5 min

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering