Andebryst med vilde ris og peberfrugter

SONY DSC

Andebryst med vilde ris og peberfrugter

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

Andebryst

  • 3 stk andebryster
  • 1 stk appelsin
  • olie, smør, salt og peber

Peberfrugter

  • 1 stk rød peberfrugt
  • 1 stk gul peberfrugt
  • 2 stk porre
  • 30 stk valnøddekerner
  • 2 dl mørk balsamico
  • 3 spsk akaciehonning
  • friskkværnet peber

Ris

  • vilde ris til 6 personer

Sådan gør du

Andebryst

  • Skindet fjernes fra andebrysterne og de steges på en pande med god belægning i lige dele smør og olie. Når andebrysterne er brunede på begge sider, drysses de med salt og peber. Pres saften fra appelsinen over kødet. Andebrysterne skal stege ca. IO min på hver side. Giv kødet lidt olie undervejs. Spæd op med lidt vand eller appelsinsaft , hvis der er brug for det. Lad kødet hvile 5 min efter stegning.

Peberfrugter

  • Peberfrugter og porrer skæres i mindre stykker og sættes over i en stor gryde i lidt smør og olie. Balsamico eddike og akaciehonning koges lidt ind og valnøddekernerne tilsættes og koges med et par min.

Ris

  • Risene koges som anvist på posen.

Anretning

  • Risene kommes i en smurt kop eller tilsvarende form og vendes ud på en tallerken. Peberfrugter anrettes i en ring om risen. Kødet skæres i skrå skiver og placeres ovenpå risene. Saucen med valnøddekerne hældes over peberfrugter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering