Jordskokke pannacotta med marinerede rejer og stenbiderrogn
Antal: 6
Ingredienser
Jordskokker
- 400 g jordskokker
- 2 stk skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 2 dl piskefløde
- 2 dl mælk
- 75 g rygeost
- salt — peber
- 3 blade husblas
- 25 g rogn per person
- salt og peber
Rejer
- 200 g rejer
- 1/2 stk agurk
- 5 stk radiser
- 3 stk forårsløg
- 1/2 dl oliven olie
- 1 stk citron saft
- 2-3 spsk honning
- 1/4 bdt purløg
- salt peber
Sådan gør du
Jordskokker
- Skræl jordskokker, løg og hvidløg. Skæres i tern og koges møre i fløde og mælk.
- Læg husblas i blød i kold vand, blend de nu møre jordskokker med rygeost, vrid vandet fra husblas og opløs dem i den varme jordskokke masse, sigtes med det samme, kommes op i portions forme og sættes på køl.
Rejer
- Kom rejer op i en sigte og lad dem dryppe af, skræl agurk, tag kernerne ud og skær agurken i fine tern
- Rens radiser og forårs løg og skæres i fine tern.
- Pisk olie, citronsaft og honning sammen og smag til med salt og peber.
- Vend rejer og de fintsnittede grøntsager i, samt fint snittet purløg og lad det trække indtil brug, smag til med salt og peber.
- Stenbiderrognen smages til med salt og peber.
Noter
Februar 2022
1 Comment
Birgit
marts 28, 2024 at 8:24 amHej
Ser en spændende opskrift som jeg gerne vil prøve, men er i tvivl om et par ting.
Skal væden fra de kogte jordskokker blendes med – skalotte- og hvidløg skal vel også blendes med for at give smag – og hvorfor skal massen sigtes?
Mvh Birgit