Stenbiderrogn med blomkål, rygeost og agurkesalsa
Antal: 6
Ingredienser
- 50 g rogn pr person
- salt og peber
- 1/2 stk citron – saften
Agurke salsa
- 1/2 bdt dild gem lidt til pynt
- 1 1/2 dl neutral olie
- 1 stk agurk
- 1 stk rødløg
- 6 stk radiser
- salt og peber
Blomkål
- 1/2 stk blomkål
- 1 stk salatløg
- vand og salt
- 2 dl piskefløde
- 150 g rygeost
- salt og peber
- 1/2 stk citron – saften
Sådan gør du
Stenbiderrogn
- Smag rognen til med salt, peber og citronsaft, kom rognen op i en sigte og dryp den af grundigt, sættes på køl indtil brug.
Agurkesalsa.
- Pluk dilden gem lidt til pynt i koldt vand.
- Blend resten af dilden med olien til det er blendet helt ud og sigt olien.
- Skræl agurken, deles tag kernerne ud skæres i fine tern, drysses med salt lad det trække i 10 min skyl saltet af og kom det op på køkkenrulle og tørre.
- Pil rødløg hakkes i fine tern, rens radiser og skæres i fine tern.
- Vend agurk, rødløg og radiser sammen vend dild olien i lad det trække indtil brug.
- Rens og skær blomkålen ud i grove stykker, pil løg og snittes groft kog blomkål og løg i vand og salt til det er mørt, sigt vandet fra, damp det tørt, kog fløden ned til halvdelen.
- Blend blomkålen med den varme fløde, afkøl pureen og rør rygeosten i, smages til med salt og peber.
Noter
Februar 2020
No Comments