Tærte med røget stenbider, stenbiderrogn og salat

Tærte med røget stenbider, stenbiderrogn og salat

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • butterdej
  • smør
  • 1 stk røget stenbider
  • 2 stk forårsløg
  • 3 stk æg
  • 1 1/2 dl piskefløde
  • salt og peber
  • 1/2 spsk sennep
  • 300 g stenbiderrogn
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 stk skalotteløg
  • salt og peber
  • 1 dl Creme Fraiche 38%
  • 1/2 dl piskefløde
  • 1 stk citron – saften
  • salt, peber og sukker
  • blandet salat
  • olie

Sådan gør du

  • Rul butterdejen ud.
  • Smør portionsforme. Læg butterdejen i og prik dejen med en gaffel.
  • Sættes i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 8 minutter. Tages ud.
  • Pluk kødet fra stenbider.
  • Fordel det i tærterne.
  • Rens løg og snit dem fint.
  • Pisk æg og fløde sammen .
  • Smag til med salt, peber og sennep.
  • Kommes over tærterne.
  • Sættes i en forvarmet ovn ved 200 grader i 8-10 minutter.

Stenbiderrogn

  • Hak løgene fint.
  • Vendes i rognen med olie og smages til med salt og peber.
  • Pisk ingredienserne sammen til cremen.
  • Pluk salaten.
  • Vendes i olivenolie.

Noter

April 2005
 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering