Laks med æblesalat og karrysauce
Antal: 6
Ingredienser
- 100 g fersk laks pr. person
- Olie, salt og peber
Sauce
- 1 stk skalotteløg
- 1/2 stk fennikel
- 1/2 spsk karry
- 1/4 dl Vineddike
- 1 dl hvidvin
- 3 dl hønsefond
Æblesalat
- 2 stk rødløg
- 3-4 stk røde æbler gerne pigeoner
- 10 stk tørrede abrikoser
- 100 g sukker
- 2 stk kanelstænger
- 1/2 tsk Allehånde
- 1/2 tsk Revet muskatnød
- 1 1/2 dl hvidvinseddike
- salt og peber
Sådan gør du
Æblesalat:
- Rens løgene og snit dem.
- Tag kernehuset ud af æblerne og skær dem i både.
- Abrikoserne skæres i strimler.
- Sauter løgene af i olie.
- Tilsæt sukker, hvidvinseddike og krydderierne.
- Kom abrikoserne i og lad det simre i 5 min.
- Kom æblerne i og lad det simre i 5 min.
- Smages til med salt og peber.
Laks.
- Skær laksen ud i tynde skiver.
- Pensel en tallerken pr. person med olie.
- Kom laksen på – krydres med salt og peber.
Sauce:
- Rens og hak løg og fennikel fint.
- Sauteres af i olie.
- Kom karry på og lad det brænde af.
- Tilsæt al væden og lad det koge ned til halvdelen.
- Sigtes og smages til med salt og peber.
- Ved serveringen varmes saucen op og kommes over laksen.
- Kom æblesalat i midten
No Comments