Andebryst med indbagte jordskokker og sur-sød sauce
Antal: 6
Ingredienser
- 3 stk andebryst
Lage
- 1/2 dl Balsamico
- 3 dl Rødvinsfond
- 1 dl soya
- 2 fed hakket hvidløg
- 1/2 stk chili i skiver
- 50 g ingefær
- 1 spsk sukker
- 2 stk forårsløg pr person
- honning
Jordskokker
- 400 g jordskokker
- 4 stk skalotteløg
- 2 stk persillerod
- 1 kvist rosmarin
- 1/2 tsk safran
- vand og salt
- smør
- 1 stk rispapir pr person
Sådan gør du
- Rens andebrystet og rids skindet.
- Pisk lagen sammen.
- Brun andebrystet af på skindsiden.
- Hæld lagen ved – skindet må ikke være dækket.
- Pocheres i 5 min.
- Tag andebrystet op.
- Inden serveringen sættes andebrystet i ovnen ved 225 grader i ca. 5 min eller grilles så skindet bliver sprødt.
- Hviler.
- Skæres i tynde skiver ved serveringen.
- Lagen koges ned til ca. halvdelen.
- Saucen sigtes, smages til med salt, peber og sukker og piskes med smør.
Indbagte jordskokker
- Rens grøntsagerne og skær dem i tern.
- Koges møre i vand, salt, rosmarin og safran.
- Hæld vandet fra.
- Dampes så al væden er væk.
- Moses med en gaffel med lidt smør, salt og peber.
- Afkøles.
- Rispapir pensles med olie.
- Fordel massen.
- Foldes som forårsruller.
- Steges i olie inden serveringen.
- Rens forårsløgene
- Steges i honning.
Noter
November 2005
No Comments