Abrikos farseret perlehønebryst med estragon sky, pastinakpuré og ristede svampe
Antal: 6
Ingredienser
- 1 stk perlehønebryst pr person
- 125 g tørret abrikoser
- 75 gr hasselnødder
- salt peber
Estragon sky
- 2 stk skalotteløg
- 2 spsk syltet estragon blade
- 1/4 dl mørk balsamico
- 6 dl kalve boullion
- 50 g smør
- olie, salt og peber
Pastinakpure
- 600 g pastinak
- 3 fed hvidløg
- olie
- 4 stk skalotteløg
- 2 spsk timian blade
- 2 dl piskefløde
- salt og peber
Svampe
- 400 g bl svampe
- olie salt og peber
- 1 stk appelsin
Sådan gør du
Perlehøne
- Rens benet på perlehønebrystet, skær en lomme i kødet.
- Rist hasselnødderne af på en tør pande og fjern skallerne, skær abrikoserne i grove tern.
- Blend nødder, kom abrikoserne i, blendes så det er en grov masse, smages til med salt og peber.
- Læg perlehønebrysterne på olie smurt stanniol, fordel abikosmassen i lommerne og luk staniol omkring krydderes med salt og peber.
- Ved servering sættes i en forvarmet ovn ved 200 g i ca 15 min hviler i 10 min.
Estragon sky
- Pil og hak skalotteløg, sauteres af i olie, tilsæt det syltede estragon, kom balsamico på koges væk, tilsæt kalve boullion lad det koge ned til halvdelen, sigt saucen.
- Ved servering kog skyen op, pisk kold smør i, smages til med salt og peber.
Puré
- Skræl pastinak og pil løgene, skær grøntsagerne i grove tern og kom dem op i et ildfast fad og vend dem i olie, sættes i en forvarmet ovn ved 175 g i 15 min.
- Kom grønsagerne i en gryde og tilsæt timian blade og piskefløde lad det simre til det er mørt, hæld væden fra i en skål og blend massen kom evt lidt væde ved.
- Smages til med salt og peber.
Svampe
- Rens svampene og deles. Ved servering rist dem af i lidt olie, kom appelsin saft på, koges væk smages til med salt og peber.
Noter
September 2018
No Comments