Abrikos farseret perlehønebryst med estragon sky, pastinakpuré og ristede svampe

Abrikos farseret perlehønebryst, estragon sky pastinakpure, ristet svampe

Abrikos farseret perlehønebryst med estragon sky, pastinakpuré og ristede svampe

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker

Ingredienser

  • 1 stk perlehønebryst pr person
  • 125 g tørret abrikoser
  • 75 gr hasselnødder
  • salt peber

Estragon sky

  • 2 stk skalotteløg
  • 2 spsk syltet estragon blade
  • 1/4 dl mørk balsamico
  • 6 dl kalve boullion
  • 50 g smør
  • olie, salt og peber

Pastinakpure

  • 600 g pastinak
  • 3 fed hvidløg
  • olie
  • 4 stk skalotteløg
  • 2 spsk timian blade
  • 2 dl piskefløde
  • salt og peber

Svampe

  • 400 g bl svampe
  • olie salt og peber
  • 1 stk appelsin

Sådan gør du

Perlehøne

  • Rens benet på perlehønebrystet, skær en lomme i kødet.
  • Rist hasselnødderne af på en tør pande og fjern skallerne, skær abrikoserne i grove tern.
  • Blend nødder, kom abrikoserne i, blendes så det er en grov masse, smages til med salt og peber.
  • Læg perlehønebrysterne på olie smurt stanniol, fordel abikosmassen i lommerne og luk staniol omkring krydderes med salt og peber.
  • Ved servering sættes i en forvarmet ovn ved 200 g i ca 15 min hviler i 10 min.

Estragon sky

  • Pil og hak skalotteløg, sauteres af i olie, tilsæt det syltede estragon, kom balsamico på koges væk, tilsæt kalve boullion lad det koge ned til halvdelen, sigt saucen.
  • Ved servering kog skyen op, pisk kold smør i, smages til med salt og peber.

Puré

  • Skræl pastinak og pil løgene, skær grøntsagerne i grove tern og kom dem op i et ildfast fad og vend dem i olie, sættes i en forvarmet ovn ved 175 g i 15 min.
  • Kom grønsagerne i en gryde og tilsæt timian blade og piskefløde lad det simre til det er mørt, hæld væden fra i en skål og blend massen kom evt lidt væde ved.
  • Smages til med salt og peber.

Svampe

  • Rens svampene og deles. Ved servering rist dem af i lidt olie, kom appelsin saft på, koges væk smages til med salt og peber.

Noter

September 2018

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering