Duer med ingefær sauce, stegt kartoffel, svampe og æblepure
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker - www.madforsjov.dk
Ingredienser
1stkdue pr person
olie-salt og peber
Sauce
24stkperleløg
3stkappelsiner
80gingefær
2spskhonning
3fedhvidløg
5dlmørk fond
75gsmør
Svampe
400gbl svampe
olie-salt og peber
Æblepuré
4stkæbler
25gsmør
50gsukker
1/2dlæble eddike
hakket persille
Kartofler
3stkkartofler
3spskolivenolie
3fedhvidløg
1kvistrosmarin
1 1/2dlkyllingefond
Sådan gør du
Rens duerne og skylles, tørres af i køkkenrulle. Skær vinger og lår af. Bruges til sauce
Gnid duerne med salt, brunes af i olie. Ved servering sættes i ovnen ved 200 g i 12- 15 min, trækker i 10 min. Skær brystet fra kan lunes i ovnen ved 150 g i 5 min i et ildfast fad med stanniol over.
Æblepuré
Æblepure: Skræl æblerne, skæres i grove tern, ristes af i smør og sukker, tilsæt eddike, lad det dampe til de er møre, blendes til pure.
Ved servering lunes pureen med kødet fra duelår, vendes med hakket persille og smages til med salt og peber.
Sauce
Pil perleløg, skræl ingefær rives fint, pres appelsinerne, bland ingefær, appelsinsaft og honning i en gryde og koges sammen, kom perleløg og hvidløg i tilsæt fond.
Lad perleløgene dampe i 5 min tages op og afkøles.
Rist lår og vinger fra duerne af i olie, lad det simre i saucen i 10 min, sigt saucen tag lårene fra og pil kødet af og sættes til side.
Kog saucen ned til det har en passende konsistens, piskes med koldt smør ved servering.
Kartofler
Skræl kartoflerne skær de yderste ender fra og del dem i midten, steg dem på hver side i olie med hvidløg, rosmarin, salt og peber. Skru ned for varmen og tilsæt hønsefond, lad det simre færdig, lunes ved servering.
Svampe
Rens svampene og skær dem i grove tern del perleløg og rist dem af i olie krydres med salt og peber