Stegt poussin med rødbede, persillerod, svampe og sky
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker - www.madforsjov.dk
Ingredienser
1stkpoussin pr person
Lage
1 1/2dlolivenolie
3/4dlmørk balsamico
2stkappelsinsaft og skal
3/4dlsoya
2kvisterosmarin hakket
Svampe
500gbl svampe
olie til stegning
Rødbeder
600grødbeder
vand og salt
2spskhonning
salt og peber
lage fra poussin
Persillerod
3stkpersillerod
honning til stegning
Sauce
2stkskalotteløg
3fedhvidløg
1/2stkporre
lår og vinger
olie
1/2dlmørk balsamico
2dlvand
6dlhønsefond
75gsmør
Sådan gør du
Skær lår og vinger fra poussinerne og klip ryggen af, derefter skyl possin og tør den.
Pisk lagen sammen og vend kødet heri stilles på køl, skal marineres ca 3/4 time. Tag kødet op, gem lagen, krydder kødet med salt & peber.
Kødet lægges i en smurt portionsform, ved servering sættes i en forvarmet ovn ved 180 g i ca 15 min hviler i 5 min.
Sauce
Pil løgene og hakkes, snit og vask porre, sauteres af i olie, kom lår og vinger ved og brunes godt sammen, kom balsamico, vand og hønsefond ved og lad det simre i ca 25 min, sigt fonden.
Koges ned til det det har en passende konsistens, ved servering piskes med koldt smør og smages til med salt og peber.
Rødbeder
Skræl rødbeder, skæres i tern, blanceres i vand og salt i 5 min. Ved servering blendes rødbederne med sigtet lage fra poussinerne, koges let igennem smages til med honning, skal værre en grov mos.
Persillerod
Skrælles og skæres i kvarte steges i honning til de er møre, krydderes med salt, lunes i ovnen ved 150 g ved servering.