Chokoladecreme med syltet tomat og sprød karamel kage
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker
Ingredienser
Creme
125glys chokolade
75gnougat
10gEarl Grey te
2blhusblas
4dlpiskefløde
Karamelkage
75gsukker
75gsmør
60ghonning
50gmel
Tomater
3stktomater pr person
5dlappelsin juice
150grørsukker
1tskvanilje pulver
1bdtbasilikum lille
olie til fritering
Sådan gør du
Creme
Blød husblas ud i koldt vand, hak chokolade og blød nougat, kom det op i en skål
Kog halvdelen af fløden op sammen med the, lad det trække i 10 minutter
Sigt fløden gennem en trådsigte og varm den op igen, hæld den over den hakede chokolade, omrøres til den er smeltet
Pres væden fra husblas og røres i massen mens den er varm. Pisk resten af fløden stiv og vendes forsigtigt i massen. Kom cremen i portionsforme og sættes på køl.
Tomater
Vask tomaterne, skæres igennem, lægges i et tærtefad, kog appelsinjuice, sukker og vaniliepulver ned til det halve. Hæld den varme lage over tomaterne og sættes i en forvarmet ovn ved 130 grader i 10 minutter. Tages ud og afkøles.
Ved servering drysses med fint skåret basilikum.
Friter topskud af basilikum i lidt olie og kom det på køkkenrulle.
Kage
Rør sukker, smør, mel og honning sammen til en glat dej. Kom dejen i en sprøjtepose forsynet med et mellemstort hul
Sprøjt dejen ud i 15cm lange baner på et stykke bagepapir på en bageplade.
Bages ved 170 grader til de er fladet ud og har fået en gylden farve