Chokoladeroulade med nougat-orange creme og karamelgitter
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker
Ingredienser
INGREDIENSER ROULADE
3stkæg
125gsukker
100ghvedemel
1spskkakao
1tskbagepulver
100gmørk chokolade
2,5dlpiskefløde
200gblød nougat
1stkappelsin - skallen
Karamelgitter
100gsmør
3spsksukker
2,5dl piskefløde til pynt
Sådan gør du
Varm fløden op til kogepunktet og smelt nougaten i den varme fløde under omrøring. Tilsæt revet appelsinskal og sæt det til afkøling. Pisk æg og sukker luftig og skummende. Sigt hvedemel, kakao og bagepulver i og vend det i æggesnapsen. Vend til sidst forsigtigt smeltet chokolade i dejen og smør den ud på en bageplade med bagepapir — ca 30x38 cm. Bag rouladen ved 210 grader i 8-10 min. Vend rouladen over på et nyt stykke bagepapir, træk forsigtigt det gamle af og lad den køle en smule af under et fugtigt viskestykke. Når nougatfløden er kold piskes den til flødeskum og smøres ud på rouladen. Rul den sammen og læg den i køleskab indtil servering.
KARAMELGITTER
Smelt smør og sukker og lav 6 små kunstværker på bagepapir.