Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
Blommekompot med chokolademousse og sprøde kokoskager
Ret:
Dessert
Køkken:
Dansk
Antal:
6
Forfatter:
Peter Marker
Ingredienser
10
stk
blommer
200
g
sukker
1
stk
vanilie
1/4
l
tomatjuice
1
stk
appelsin - saften
1
stk
lime - saften
2
spsk
vand
Kage
1
stk
æg
125
g
sukker
125
g
kokosmel
Mousse
100
g
chokolade
100
g
blød nougat
1
spsk
tørret kaffe
appelsin - skallen
4
stk
æggeblommer
100
g
sukker
3
dl.
piskefløde
Mynthe til pynt
Sådan gør du
Blommer:
Skær blommerne igennem og tag stenene ud.
Kommes i et ildfast fad.
Sukkeret kommes i en gryde med saft fra lime, appelsin, vand og juice.
Varmes op.
Hældes over blommerne.
Flæk vaniliestangen og skrab kornene ud - lægges ved.
Sættes i ovnen ved 180 grader til blommerne er møre.
Kage:
Pisk æg og sukker sammen.
Pisk melet i til dejen er jævn.
Bages som små kager ved 180 grader i ca 8-10 minutter til de er sprøde.
Mousse:
Smelt chokolade, nougat og kaffe over vandbad - afkøles lidt
Pisk æggeblommer og sukker sammen.
Pisk fløden stiv.
Vendes med æggemassen.
Vend chokoladen i til sidst.
Sættes på køl.
Noter
Marts 2005