Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
Limetærte med sharonfrugt eller nektarin og amarettocreme
Ret:
Dessert
Køkken:
Dansk
Antal:
6
Forfatter:
Peter Marker
Ingredienser
1
pk
Mørdej
6
stk
lime — saften
Revet skal af 4 stk lime
6
stk
æggeblommer
25
g
blødt smør
3
dl
Piskefløde
200
g
flormelis
Creme:
2
dl.
Creme fraiche
2
spsk.
Amaretto
1
spsk.
Flormelis
3
stk
sharonfrugt eller nektarin
Lage:
3
dl.
Æblejuice
75
g
rørsukker
1/2
stk
vanillestang
10
stk
hel peberkorn
1/4
stk
rød chili
Sådan gør du
Smør portionsforme
Rul dejen ud med skal af 2 stk. lime
Kom dejen i forme.
Læg staniol over og kom ris på.
Bag bunden i 10-15 min. ved 180 grader
Tages ud og afkøles — fjem staniol og ris.
Pisk æggeblommer og flormelis under svag varme.
Tilsæt fløde, limesaft og skal samt smør under konstant piskning, så cremen ikke skiller.
Kom cremen i tærtebunden.
Bages ved 150 grader i ca. 10-15 min.
Blancher frugten i vand.
Tag skindet af og sker frugten i både.
Kog lagen sammen og hæld den over frugten.
Lad det trække i 1 time.
Hæld lagen fra frugten.
Koges ned til det bliver sirup.
Creme:
Rør creme fraiche med flormelis og arnaretto.
Stilles på køl.
Noter
Marts 2007