Chokolade cremer i sprøde bunde med hindbær coulis
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker
Ingredienser
Mørk chokolade creme
3dlpiskefløde
175gmørk chokolade
75gsukker
1 1/2spskhakket mynte
Hvid chokolade creme
3dlpiskefløde
200ghvid chokolade
4spsktørret hindbær
Bunde
100gsmør
1 1/2dlæggehvider
100gflormelis
100gmel
Coulis
200gfrosne hindbær
100gsukker
2stklimesaft
Sådan gør du
Mørk creme
Lun piskefløde op med sukker, pisk chokoladen i til den er helt smeltet, kommes op i en skål.
Kom film over og sættes på køl, når chokoladen er afkølet piskes den op med hakket mynte til den er cremet (må ikke piskes for meget da den skiller let)
Hvid creme
Lun piskefløde op med tørret blendet hindbær, pisk chokoladen i til den er helt smeltet.
Kommes op i en skål, kom film over og sættes på køl, når chokoladen er helt afkølet piskes den op til den er stiv og cremet (må ikke piskes for meget da den skiller let), kom cremen op i en sprøjte pose.
Bund
Smelt smøret i en gryde, kom de andre ingredienser i en skål og pisk til en glat masse, pisk det lune smør i, lad dejen hvile i 20 min på køl, tegn en rund skabelon på plastik og skær formen ud, læg bagepapir på en bageplade og smør dejen ud efter skarpelon og bages i en forvarmet ovn ved 175 i ca. 10 min, til de er gyldenbrune.
Coulis
Kog hindbær, sukker og limesaft, ned til ca. det halve, blendes og afkøles