Keyword: Blomme mousse m/ bagte blommer sprød kage, frugt, sommer
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker
Ingredienser
Blomme sirup
5stkblommer
1/2dlvand
2stkcitronersaften
150gsukker
Mousse
1dlæggeblommer
75grflormelis
2dlpiskefløde
1dlblomme sirup
3stkhusblas
1tskvaniljepulver
Bagte blommer
5stkblommer
150gsukker
1stkcitronsaften
Sprød kage
75gsmør
75gflormelis
75gmel
3/4dlæggehvide
Sådan gør du
Blomme sirup.
Vask blommerne, deles skæres i kvarte, kom dem i en gryde tilsæt vand, sukker og citron saft lad det koge til blommerne er møre, passeret igennem en sigte.
Tag 1 dl sirup fra og sættes på frost, gem resten til anretning.
Mousse.
Kom husblas i koldt vand, pisk æggeblommer, flormelis og vaniljepulver sammen til en æggesnaps, pisk fløden og vend æggesnaps og fløde sammen kom den kolde blomme sirup i.
Tryk vandet fra husblas og smelt det over vandbad vendes i moussen kom det i portions forme og sættes på køl.
Blommer.
Vask blommerne, del dem skæres i kvarte, smelt sukker og citron saft, vendes i blommerne og kom dem op i et ildfast fad, sættes i en forvarmet ovn ved 180 g i ca 10-15 min, de skal virke faste tages ud og afkøles.
Sprød kage
Pisk æggehvider, flormelis og mel sammen til en glat masse, smelt smørret og kom det i dejen under piskning.
Lad dejen hvile på køl i 15 min, lav en trekantet skabelon på et tyndt stykke plastik og skær formen ud.
Brug skabelonen til at smøre dejen ud på en bageplade med bagepapir, bages i ovnen ved 170 g i ca 10 min til de er gyldne.