Chokolademousse med bailey, hindbær og chokoladegitter med hindbær
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker - www.madforsjov.dk
Ingredienser
Mousse
150gmørk chokolade
2dlpiskefløde
1dlæggeblommer
75gflormelis
3/4dlBailey
1spsktørret hindbær
3stkhusblas
Chokoladegitter
125ghvid chokolade
tørret hindbær
Hindbær sauce
225gfrossen hindbær
1dlvand
1dlhyldeblomst saft
50gsukker
1/4bdtcitronmelisse
Sådan gør du
Læg husblas i blød i koldt vand, smelt chokoladen over vandbad, pisk æggeblommer med flormelis til det bliver til æggesnaps. Pisk fløden let vend fløden i æggesnapsen, tryk vandet fra husplas og smelt det i bailley, vend forsigtigt den smeltet chokolade, hindbær og husblas i.
Kom moussen i portionsforme og sættes på køl.
Hindbær
Kog hindbær, vand, hyldeblomst og sukker lidt ned og blendes, koges ned så det bliver en lind sauce afkøles, snit citronmelisse og vendes i.
Chokoladegitter.
Smelt chokoladen over vandbad, kommes op i en sprøjtepose og køles af, klip et lille hul, lav gitter på bagepapir og drys med tørret hindbær og kom derefter på frost indtil brug.