Citronstegt hanebryst med kompot af æble, svampe og græskarcreme
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker - www.madforsjov.dk
Ingredienser
1stkhanebryst pr. person
2stkcitroner, saft af 2, skal af 1
4spskhonning
3spsksoya
2spskolie
Peber og timianblade
Creme:
1/4stkhokaido
Vand
2dlHønsefond
1dlPiskefløde
2spskæbleeddike
1/2tsktabasco
Salt og peber
Kompot:
3stkæbler
500gsvampe
2stkskalotteløg
2stkgranatæbler
salt, peber, sukker og hakket persille
Sådan gør du
Rens benet på hanebrystet, pisk ingredienserne sammen, vend kødet heri og lad det trække i lagen i ca. 3/4 time.
Kødet brunes af på en pande, derefter sættes det i ovnen ved 180 grader i ca. 15 min. Lad kødet trække i 5 min.
Kompot:
Rens svampe og skær dem i passende stykker, skræl æblerne og skær dem i både, pil og hak løgene. Sauter løg og svampe af i olie, tilsæt æblerne, vendes forsigtigt og lad det simre i ca. 8 min. Smages til med salt, peber og sukker. Tag kernerne ud af granatæblerne , hak persillen og det vendes i kompotten lige før servering..
Creme:
Skræl og fjern kerner fra græskar. Skæres i tern og koges møre i vand. Blendes med fond, piskefløde og æbleeddike. Smages til med salt, peber og tabasco og det koges ned til det har en passende konsistens.