Go Back
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
Bagte blommer med hvid chokolademousse
Ret:
Dessert
Køkken:
Dansk
Antal:
6
Forfatter:
Peter Marker - www.madforsjov.dk
Ingredienser
1
stk
blomme pr. person
Lage:
3
dl.
Vand
2
dl.
Hyldeblomst
150
g
sukker
1
stk
vanillestang
kornene
Butterdej — æggeblomme
rørsukker
Chokolademousse
3
dl.
Piskefløde
1
dl.
Mælk
2
stk
æggeblommer
2
spsk
sukker
1
tsk
vanillekorn
200
g
hvid chokolade
4
bl
husblads
Sådan gør du
Blommer:
Del blommerne — lægges i et ildfast fad med kødsiden op.
Lage:
Kog lagen op — kommes på blommerne.
Sættes i en forvarmet ovn ved 200 grader til de er møre.
Hæld lagen fra — koges til det er sirup.
Chokolademousse:
Pisk fløden let.
Kom halvdelen i en gryde med mælk, sukker, æggeblomme og vanillekorn.
Varmes op under konstant piskning.
Tages af varmen — køles ned
Pisk chokoladen - i små stykker — og udblødt husblads i.
Køles helt ned
Vendes med resten af den piskede fløde.
Sættes på køl.
Kugles op serveringen.
Butterdejen skæres ud i trekanter.
Pensles med æggeblommer.
Drysses med sukker.
Bages i ovnen ved 200 grader til de er sorøde