Tournedos med brændte porer, græskarsoufflé, mandel-løgkompot og pebersauce
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker - www.madforsjov.dk
Ingredienser
200gr oksemørbrad pr person
olie, salt og peber
Porer
3stkporrer
50gsmør
3/4dlkyllingefond
salt og peber
Mandel løg kompot
175gsukker
50gmandelsplitter
20stkoliven
2stktomater
1stkløg
1/2dleddike
50gsmør
2stkstjerneanis
Græskarsoufle
1/2stkgræskar
2stkbagekartofler
3fedhvidløg
1stkskalotteløg
2stkæg
1dldlPiskefløde
salt og peber
1/4bdtestragon
vand
Pebersauce
1stkskalotteløg
3fedhvidløg
1/2dlmørk balsamico
1spskrosmarinblade
1/2lmørk fond
1/2spsksyltet peber
salt og smør
Sådan gør du
Rens kødet for sener, skæres ud i portion stykker, brunes af i olie på en pande, sættes i et ildfast fad. Ved servering krydderes med salt og peber, lunes i ovnen ved 200 g i ca 6-8 min,hviler i 5 min.
Porrer
Skær 4 skiver porer af det hvide pr person ca 1 cm, skylles og tørres. Kom dem på en meget varm og tør pande, lad dem brænde sort på den ene side. Tilsæt smør, vendes hurtigt tilsæt fonden og lad det reducere ind i porene, smages til med salt.
Kompot
Rens løg og tomater, skæres i både, skær oliven igennem. Brun sukkeret af i en gryde og tilsæt alle engridienserne og rør i grydenhele tiden, efter 10 min er kompotten færdig.
Græskarsoufle
Skræl græskar, kartofler, løg og hvidløg skæres i grove stykker koges møre i vand, hæld vandet fra og damp dem tørre. Røres med æg og piskefløde smages til med salt, peber og hakket esdragon. Smør portionsformene og fordel massen i. Ved servering sættes i ovnen ved 200 g i 8-10 min.
Sauce
Rens løg og hvidløg skæres i tern, sauteres af i olie med rosmarin, tilsæt balsamico koges væk.
Kom fond på simre i ca 5 min. Sigtes ved servering, koges lidt ned, knust peber kommes ved, smages til med salt, piskes med koldt smør.