Vildandebryst med jordskokker, rødløg, tyttebær og vildtfumé
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker - www.madforsjov.dk
Ingredienser
½stkvildand pr. person
Olie – salt – peber salt – olie
Sauce
Lår fra vildand
1stkgulerod
1stkløg
2stklaurbærblade
1spskrosmarinblade
1dlBalsamico
5dlvand
1/2lvildtfond
Salt – peber – olie
1dlportvin
75gsmør
Jordskokker
800gjordskokker
1salt og olie
1stklille gulerod
1stkæble
2-3bladegrønkål
3spskæbleeddike
2-3spskrapsolie
salt, peber og sukker
600grødløg
150gtyttebær
1dlappelsinjuice
100gsukker
2spsktimian
olie-salt og peber
Sådan gør du
And
Rens anden og skær låret fra. Brun anden af i olie, krydres med salt og peber. Sættes i ovnen ved 180 grader i ca. 30 min. Lad brysterne trække i ca. 10 min. Ved servering skæres brysterne fra benet. Lunes i ovnen og skæres i tynde skiver.
Sauce:
Brun lårene af i olie. Rens grøntsagerne. De skæres i tern og kommes ved lårene. Tilsæt mørk balsamico og vand. Lad det simre i 10 min. Tilsæt derefter vildtfond og ad det simre i 10-15 min. Lårene tages fra og lunes i ovnen inden serveringen. Fonden kommes i gryden igen og koges ned med portvin. Smages til med salt og peber og evt. sukker.
Piskes med koldt smør.
Jordskokker
Vask og skræl jordskokkerne. Skæres i grove både, vendes i olie og salt. Bages i ovnen i ca. 10 min. Ved 230 grader til de er møre og stadig sprøde indeni. Rens gulerod og æble, skæres i tern og pluk grønkål og skyl det. Blendes med olie og æbleeddike. Smages til med salt, peber og sukker. Jordskokkerne lunes i ovnen inden servering og vendes i grønkålen.
Løg
Løgene pilles og skæres i både. Del bådene i blade, sauteres af i olie og timianblade. Kom sukker, tyttebær og appelsinjuice på. Lad det simre 15-20 min. Og smages til med salt og peber.