Stegte jomfruhummerhaler med ananas, peber, avocado og skaldyrs mayonnaise
Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker - www.madforsjov.dk
Ingredienser
4-5stkstk jomfruhummerhaler pr person
salt og peber
æg og mel
panko rasp
olie til stegning
Mayonaise
3dlvindruekerneolie
1stkskalotteløg
lidt chili og dildkviste
2tsktomatpure
skaller fra hummer
4stkæggeblommer
salt og peber
1spsklys vineddike
Grøntsager
1/8stkananas
1stkrød peber
1/4stkrød chili
1stkavocado
1/4bdtkoriander
1stklime - skal og saft
1/2dlolivenolie
2spsksoyasauce
salat til pynt
Sådan gør du
Pil jomfruhummerne, krydres med salt og peber, gem skallerne, vend halerne i mel, æg og rasp, friteres i rigeligt olie. Lunes inden servering.
Mayonnaise
Lun olien op tilsæt fint hakket løg, chili, dild, skaller og tomatpure, lad det simre uden at brune for meget ca 5-6 min til det har Met smag af hummer. Sigt olien og afkøles.
Pisk æggeblommer med salt tilsæt vineddike, pisk olien i lidt efter lidt, hvis mayonnaisen bliver for tyk tilsættes lidt koldt vand.
Grøntsager
Rens ananas, peberfrugt, chili og avokado de skæres i meget fine tern, hak koriander vendes i.
Pisk limesaft skal, olivenolie sojasauce sammen, smages til med salt og peber.