Havtorne panna cotta, granatæbler, brændt chokolade
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker - www.madforsjov.dk
Ingredienser
200ghavtorn
1dlgranatæble sirup
3dlappelsinjuice
125gsukker
Panna cotta
5dlpiskefløde
75gsukker
1tskvaniljepulver
3blhusblas
1dlhavtorne sirup
Brændt chokolade
150ghvid chokolade
2tsktørret bær - knust
1stkgranatæble
2dlHavtorn sirup
Sådan gør du
Sirup
Kog havtorn sirup, appelsinjuice og sukker op lad det koge ca 5 min, presses igennem en fin sigte, koges ned til der er 3 dl tilbage.
Panna cotta
Læg husblas i blød i koldt vand, kog fløde, sukker og vaniljepulver op under svag varme til sukkeret er opløst og tages af varmen. Tryk vandet fra husblas og rør den i den varme fløde, vend havtorn sirup i, kom massen i portionsforme sættes på køl indtil brug.
Granatæbler
Del granatæblet bank det med en grydeske over en skål, fjern evt den hvide hinde fra kernerne, tilsæt havtorn sirup.
Brændt chokolade
Hak chokoladen og fordel den på en bageplade med bagepapir sættes i en forvarmet ovn ved 150 g i 7- 10 min til det er lysebrunt. Tages ud og drysses med tørret bær og kommes på køl, knækkes i portions stykker.