Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
Bagt laks med blommer, syltede svampe og sennepsdressing
Ret:
Forret
Køkken:
Dansk
Antal:
6
Forfatter:
Peter Marker - www.madforsjov.dk
Ingredienser
125
g
laks pr person
salt
peber, sukker
Blommer
5
stk
blommer
1 1/2
dl
portvin
1
tsk
lakridspulver
Dressing
1 1/2
dl
piskefløde
1
spk dijonsennep
1
spk honning
1/2
stk citron
salt og peber
Svampe
300
g
bl svampe
2
dl
sukker
1 1/2
dl
eddike
1/2
dl
vand
2
stk
laurbærblade
10
stk
peberkorn
krydderurter eller salat til pynt
Sådan gør du
Rens laksen skæres ud i portions stykker, skindet fjernes krydderes med salt og sukker.
Sættes på køl, skal trække en 1 /2 time, skær stykkerne igennem så der bliver 2 stk
pr person. Lægges på bageplade med bagepapir, sættes i en forvarmet ovn ved 75 grader i
20 min, tages ud og afkøles.
Blommer
Del blommeme tag stenen ud og skæres i kvarte, opløs lakridspulver i portvin, læg
blommerne heri og lad dem simre i 5 min lad dem trække på køl.
Svampe
Rens svampe og evt del dem kommes op i en skål.
Kog vand, eddike, sukker, laurbærblade og op til sukkeret er smeltet.
Hæld den varme lage over svampene og lad dem trække til brug.
Rør piskefløde, sennep og honning sammen til det har en cremet konsistent smages til med salt, peber og citronsaft.
Noter
September 2016