Perlehønebryst med foie gras, pastissauce, spidskål, kartofler med citron
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker - www.madforsjov.dk
Ingredienser
6stkperlehønebryst
salt og peber
Fars:
150gfoie gras
Bifilet fra fjerkræ
1dlPiskefløde
1stkæggehvide
2fedhvidløg
1spskhakket persille
salt — peber
Spidskål:
1stkspidskål
Vand- salt — bagepulver
Creme:
2stkskalotteløg
2dlhønsefond
4-5dlpiskefløde
2knspsafran
2citron — saft
Sauce
2stkskalotteløg
1/2dlBalsamico
1/2flRødvin
1/2lmørk fond
1/2dlPastis
salt og peber
olie
Kartofler
600gkartofler
4stilkerosmarin
1dlolivenolie
2stkcitron - saften
salt og peber
Sådan gør du
Fjern bifilet fra brystet. Rens benet. Blend bifilet med salt — peber og hvidløg.
Kom æggehvider i og til sidst piskefløden.
Rens foie gras for sener — skæres i tern.
Vendes i farsen med hakket persille. Sprøjtes ind under skindet.
Ved serveringen sættes brystet i en forvarmet ovn ved 200 0 i ca. 12-15 min.
Sauce
Pil og hak sk.løg. Sauteres af i olie. Kom balsamico på — koges ned. Tilsæt rødvin og fond — koges ned til ca. 1/2 delen. Tilsæt pastis. Smages til med salt og peber. Piskes med lidt smør.
Kartofler
Vask kartoflerne. Kommes i en bradepande. Bland olie med citronsaft, rosmarinstilke salt og peber.
Vendes i kartoflerne. Sættes i ovnen ved 190 0 i ca. 25-30 min.
Spidskål:
Rens og skyl spidskål. Deles i 6-8 stykker. Blancheres i vand — salt — bagepulver i 3 min.
Kommes op i en sigte. Tryk vandet fra.
Finthakket sk.løg koges lidt ned med hønsefond. Kom piskefløde og safran i — koges tyk. Smages til med salt og peber.