Skærising med fennikel-karry-bouillon og marinerede tomater.
Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker
Ingredienser
1stkfilet pr person
salt og peber
rugmel
olie
smør
Marinerede tomater
4stktomater
2spskolivenolie
1/2stkcitron - saften
salt og peber
sukker
1hakket dild
Bouillon
2fedhvidløg
2stkskalotteløg
1/2spskkarry
1/4dlhvid balsamico
1-1 1/2stkfennikel
2dlhvidvin
3dlhønsebouillon
4stkforårsløg
50gsmør
citronsaft
salt og peber
dild til pynt
olie
Sådan gør du
Bouillon
Rens fennikel skæres i fine tern og skylles, pil hvidløg og skalotteløg og hakkes fint, sauter løgene af i olie tilsæt karry og vendes kom hvid balsamico på koges væk. Vend fennikel tern i kom hvidvin og bouillon på lad det simre i ca 10 min. Rens forårsløg og skær dem i fine tern, tilsættes bouillonen lige inden servering, pisk smørret i smages til med salt, peber og evt citronsaft.
Marinerede tomater
Skyl tomaterne og skæres i kvarte fjern kernehus og snit tomat kødet. Vend tomaterne i olie, citronsaft, salt, peber, sukker og hakket dild lad det trække indtil brug.
Fisk
Rens fisken krydderes med salt og peber lægges sammen. Ved servering steges i olie og smør et par min på hver side.