Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
Sellerisuppe med laks, bladselleri, tomat og lime.
Ret:
Forret
Køkken:
Dansk
Antal:
6
Forfatter:
Peter Marker
Ingredienser
1
stk
selleri
4
stk
løg
4
fed
hvidløg
1
stk
rød chili
3
spsk
revet ingefær
1
ds
kokosmælk
1
dl
hvidvins eddike
6
dl
hønseboullion
salt og peber
Laks
75
g
pr person
olie, salt, peber
Tomat, lime
3
stk
tomater
2
stk
forårsløg
2
stilke
bladselleri
1
stk
lime, saften
1/2
dl
olivenolie
1/4
bdt
basilikum
salt, peber og sukker
Sådan gør du
Suppe.
Rens selleri og løg skæres i grove tern sauteres af i olie uden at tage farve.
Pil hvidløg hakkes, fjern kerner fra chili og snittes, kom hvidløg, chili og revet ingefær ved grønsagerne og vendes.
Kom kokosmælk og hvidvins eddike ved lad det simre i 10 min, kom bouillon på og lad suppen koge stille indtil grønsagerne er møre.
Blend suppen og sigt den, hvis suppen er for tyk kom lidt bouillon i.
Ved servering lunes suppen og smages til med salt og peber
Laks.
Fjern skind og skær det mørke fra laksen, skæres ud så der bliver to små stykker pr person.
Læg laksen i et ildfast fad smurt med lidt olie og krydderes med salt og peber sættes på køl.
Ved servering sæt laksen i en forvarmet ovn ved 150 g i 5-6 min.
Tomat, lime.
Skyl tomaterne del dem og fjern kerner, skær kødet ud i fine tern.
Rens forårsløg skær dem i fine tern, rens bladselleri og skær dem i fine tern.
Pisk limesaft og olivenolie sammen smages til med salt, peber og sukker, vend tomater, løg, bladselleri og fint snittet basilikum i.
Noter
September 2018