Go Back
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
Pistacietærte med pærer, sprød kage, citrus sauce og passionfrugtis.
Ret:
Dessert
Køkken:
Dansk
Antal:
6
Forfatter:
Peter Marker
Ingredienser
Tærter
50
g
pistacienødder
100
g
flormelis
100
g
blødt smør
2
stk
æg - sammen pisket
25
g
mel - sigtet
1/2
dl
youghurt 10 %
Smør
Passionsfrugt
5
stk
Passionsfrugt
1
dl
æggeblommer
75
g
flormelis
3
dl
piskefløde
Sprød kage
50
g
smør
1/2
dl
æggehvide
50
g
flormelis
50
g
mel
Pærer
3
stk
pærer
4
dl
vand
100
g
sukker
1/2
stk
citron - saften
Citrus sauce
2
stk
lime - skal og saft
2
stk
appelsiner - skal og saft
1,5
dl
vand
150
g
sukker
1/2
tsk
vaniliepulver
Sådan gør du
Tærter
Kog vand, sukker og citronsaft op. Skræl pærer,fjern kernehus og skær dem i kvarte
stykker kom dem op lagen dæk dem til med bagepapir, koges til de næsten er møre,
lad dem trække i lagen i 10 min, tages op og skæres i små tern.
Mal nødderne en blender med flormelis, kom dem op i en skål, rør æg og smør i med en
hånd mixer så dejen er samlet kom mel og youghurt i, røres godt igennem
Smør portions forme med smør, fordel dejen,kom pæretern på dejen og pres dem ned.
Sættes i en forvarmet ovn v 175 grader i 30- 40 min.
Citrus sauce
Riv skallen af lime og appelsiner, appelsiner og pres saften, kom saft, skal, vand, sukker
og vaniljepulver i en gryde, kog det til det bliver sirupsagtigt
Creme
Del passionsfrugter, skrab kødet ud i en gryde lunes op, passeres igennem en fin sigte
og afkøles
Pisk æggeblommer og flormelis til det bliver en tyk æggesnaps, vend passions frugt i.
Pisk fløden stift, vend æggesnaps og fløden sammen kom det op i portions forme, sættes på
frost indtil brug.
Sprød kage
Smelt smørret i en gryde. Pisk æggehvider, flormelis og mel sammen pisk den smeltet
smør i pisk det godt igennem, der må ikke være klumper, lad dejen hvile på køl i 15 min.
Smør dejen ud i smalle striber ca 8-10 cm på bagepapir, bages ved 170 g i ca 6-8 min
til de er gyldne brune og afkøles.