Pandekager med jordbærfromage og marinerede jordbær
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker
Ingredienser
Pandekager
3stkæg
70gmel
25gsukker
1/2stkappelsin - skallen
1/2stkcitron - skallen
1stkvanillestang - kornene
50gsmør
1dlsødmælk
1dlpiskefløde
Jordbærfromage
3blhusblas
200gjordbær
100gsukker
1stkvanillestang - kornene
3spskvand
4dlpiskefløde
Marineret jordbær
6stkjordbær i skiver
citron - saften
appelsin - saften
50gsukker
150gjordbær
4spskvand
Sådan gør du
Pandekager
Pisk æggene med hvedemel og sukker, skær strimler af appelsin og citron og hak det fint
og piskes i med vanillekorn. Smelt smørret og piskes i dejen tilsæt mælk og fløde lidt af gangen,
stilles på køl i en 1/2 time. Bag store pandekager med lidt smør på panden.
Jordbærfromage
Kom husblas i koldt vand, rens jordbær kom dem op i en gryde sammen med sukker og vanille
og lad det kage op og simre til vandet er fordampet, mos jordbær massen, husblassen vrides
for vand og vendes i jordbær massen, røres til husblassen er opløst.
Pisk fløden let vendes i jordbær massen, fordel massen i pandekagerne, lukkes som en pose.
Skær vanille stængerne i lange strimler, bruges til at lukke poserne med.
Marineret jordbær
Rens de 6 jordbær og skær dem i skiver. Kog saft af appelsin, citron, sukker og vand. Rens jordbærene og kog dem til de er møre, blendes til pure og afkøles. Ved servering kommes over jordbær skiverne.