Marengs med bagte blommer, hindbærpuré og mascarpone creme
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker
Ingredienser
3stkæggehvider
175gsukker
2spskcitronsaft
1/2spskmaizena
1/2spskvaniliesukker
150ghindbær
væde fra blommer
6stkblommer
4spskrørsukker
1dlhyldeblomstsaft
Creme
3spskmascarpone
2dlpiskefløde
1spskflormelis
1/2spskvaniliesukker
Sådan gør du
Pisk æggehvider og sukker med en elpisker til det er sejt. Vend citronsaft, vaniljesukker og maizena i, kom marengs i en sprøjtepose og lav runde kager på en bageplade med bagepapir, sættes i en forvarmet ovn ved 125 g ca 1 1/2 time til de er sprøde i overfladen, lad dem stå i ovnen til den er kold.
Blommer
Del blommerne og tag stenen ud, kommes i et ildfast fad, tilsæt hyldeblomst saft og drysses med rørsukker, sættes i ovnen ved 200 g, bag dem i ca 15 min til de er bløde og afgiver saft, lad dem køle af.
Creme
Pisk alle ingredienserne sammen til en blød skum.
Hindbær
Kog hindbær og væde fra blommerne sammen i ca 5- 6 min, blendes og afkøles