Oksemørbrad med græskar, løg, svampe, friterede kartofler og rosmarinsky
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker
Ingredienser
Kød
180gkød per person
olie, salt og peber
2stilkerosmarin
Sauce
2stkskalotteløg
2fedhvidløg
1/2stkporre
1spsktomat puré
2spskrosmarin blade
1/2dlmørk balsamico
7dlmørk fond
50gsmør
olie, salt og peber
Svampe
1 1/2pkbøgehatte
smør, salt og pebersalt og peber -t.
Kartofler
3stkbagekartofler
2stkskalotteløg
1pkbacon
1/4dlpiskefløde
25gsmør
2spskhakket persille
mel og æggehvide
panko rasp og neutral olie
Græskar
1/2stkhokkaido græskar
5stkrødløg
1/2dlsherry eddike
3/4dloliven olie
75gsukker
1stkrød chili
1spsktimian blade
salt og peber
Sådan gør du
Kød
Skær sener fra kødet, snørres op med kød snor, kødet krydres med salt og peber, brunes af i olie, kommes i en bradepande med rosmarinkviste over, sættes i en forvarmet ovn i ca. 10-15 min ved 200 grader, kødet tages ud og hviles i ca. 10 min (kernetemperatur 56grader )
Sauce
Rens grøntsagerne og skæres i tern, sauteres afi olie, kom tomat puré og rosmarinblade på, tilsæt balsamico og kog ned, kom fond på og lad simre i ca. 15 min, sigt saucen og koges ned til ca, 3 1/2 dl, ved servering lunes saucen og piskes med koldt smør.
Kartofler
Skræl kartoflerne og skæres i grove tern, koges møre. Skør bacon i tern, pil løg og hak fint, rist bacon og løg af på en pande til det er sprødt. Hæld vandet fra kartoflerne, mosses groft, vend bacon, løg og hakket persille i de moste kartofler, rør piskefløde og smør i samt salt og peber, lav kugler af mosen, vendes i mel, æggehvide og rasp, fritteres i neutral olie, kommes op i et ildfast fad og lunes ved servering.
Græskar
Skræl græskar og tag kernerne ud, skæres ud i grove stykker, pil løg og skær i både, pisk eddike, olie, sukker, fint snittet chili, timian blade, salt og peber sammen, vend lagen med græskar og løg, kommes i et ildfast fad og sættes i en forvarmet ovn ved 180 grader i 20-30 min. til de er møre.
Svampe
Skær rod af svampe og rist af olie/smør med salt og peber