Rens fasaneme — tør dem — rør olie sammen med citon, løg og timian — pensel fasanbrysterne — læg bacon over og sæt dem i en forvarmet ovn i 20 min. — hviler i 10 min.
Skær brysteme fra. Ved serveringen lunes kødet i ovnen.
Rødkål:
Snit kålen og brun den afi gåsefedt. Lad det simre i ca. 10 min. Tilsæt krydderrieme.
Kom rødvin og balsamico på — lad det simre 10-15 min.
Kom fonden på og lad kålen simre til væden er næsten væk.
Pil clementinerne og del dem i både vendes i kålen og lunes.
Smages til med salt — peber —sukker.
Majroer:
Skræl majroerne og skær dem i både. Pil løgene og snit dem fint. Kommes i en gryde — dækkes med vand og koges møre.
Hæld vandet fra — kom smør i og lad det simre i smørret.
Lunes ved serveringen og vendes med hakket persille.
Sauce:
Blød hybenskalleme ud i lunken vand — hæld vandet fra.
Sauteres af i olie sammen med hakket løg.
Tilsæt balsamico og appelsinsaft — koges ned.
Kom fonden på — koges ned.
Sigtes — koges ned med portvin.
Ved serveringen piskes med smør og smages til med salt og peber.