Safran risotto med svampe, ristet skinke og syltede perleløg.
Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker - www.madforsjov.dk
Ingredienser
2stkskalotteløg
olie
200grisotto ris
200gøstershatte
75gparmesan
2dlhvidvin
5dlhønsebouillon
1/2tsksafran
salt peber
25gsmør
Skinke
1skiveskinke pr person
2pkbøgehatte
olie
salt peber
Perleløg
8stkperleløg
1dleddike
1dlsukker
hakket persille til pynt
Sådan gør du
Børst østershattene, skæres i fine tern, ristet af i lidt olie på en pande.
Pil løg, skæres i fine tern, sauteres af i lidt olie i en gryde, tilsæt ris og vendes kom hvidvin på og lad det koge igennem. Kom de ristede østershatte og safran i, tilsæt lidt hønsebouillon ad gangen og lad det simre, spæd løbende til med hønsefond. Lad fonden indkoge før nyt tilsættes, og rør godt hele tiden i risene, rør til sidst smør og parmesan i.
Smages til med salt og peber.
Skinke
Læg skinken på en bageplade med bagepapir. Sættes i en forvarmet ved 200 grader til det er sprødt, tages ud og lægges på køkkenrulle.
Perleløg
Pil løgene skæres i kvarte kom dem op i en skål.
Kog eddike og sukker op til sukkeret er smeltet og hæld den varme lage over løgene og lad dem trække indtil brug.
Skær bøgehatte fra roden og børst dem, de må ikke skylles, ristes af i olie, krydres med salt og peber