Flamberet ananas med sprød ananas og let frossen brændt hvid chokolade/maskarpone creme
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker - www.madforsjov.dk
Ingredienser
Marcepone creme
150ghvid chokolade
225gmascarpone
2dlpiskefløde
75gflormelis
1 1/2dlappelsinsaft
Ananas
1stksød ananas
25gsmør
125grørsukker
1dlappelsinsaft
1/2dlpernod
Lage
2dlvand
150gsukker
1dlglykosesirup
1stkananas skive pr person
Sådan gør du
Maskarponecreme
Hak chokoladen fint kommes på bagepapir i en forvarmet ovn ved 150 g i ca 10 min til det er lysebrunt, tages ud og afkøles hakkes fint.
Kog appelsinsaft og flormelis ned til det bliver sirup ca 3/4 dl og afkøles.
Rør marcepone glat med 1/2 dl piskefløde, pisk resten af fløden næsten stiv.
Pisk marcepone creme i appelsinsirup lidt ad gangen til den får en cremet konsistent, vend cremen med den pisket fløde og halvdelen af chokoladen, resten gemmes til pynt.
Kom cremen op i portionsforme og sættes på frys
Ananas
Kog lagen sammen og afkøles.
Skær bund og top af ananas og skær skallen af, skær en meget tynd skive pr person lægges i et fad, hæld sukkerlagen over og lad det trække i ca 10 min.
Skiverne lægges på smurt bagepapir og sættes i ovnen ved 150 g i 30-40 min.
Skær resten af ananas ud i både.
Smelt smør og sukker på en pande til det bliver gylden kom ananasstykker på lad dem brune og vendes forsigtigt, kom appelsinsaft på og lad det koge ind.
Ved servering lunes det op kom pernod på og lad det flambere.