Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
Ristede kammuslinger m/pastinak, tomat og basilikumsauce
Antal:
6
Forfatter:
Peter Marker - www.madforsjov.dk
Ingredienser
2
stk
kammuslinger pr. person
Salt — sukker
2
stk
pastinak
3
stk
tomat
Salt — peber — olie
Honning
1/2
dl.
Hvid balsamico
1
dl.
Hvidvin
2
dl.
Hønsefond
1/2
bdt
Basilikum
salt — peber
2
dl.
piskefløde
Sådan gør du
Læg kammuslingerne på køkkenrulle.
Drys med salt og peber.
Stilles på køl.
Lige inden serveringen steges muslingerne på en pande med lidt olie — meget varm - ca 1 minut på hver side
Lad dem trække i 2 min.
Skræl pastinak og skær en lang tynd skive pr. person.
Skær resteme i små firkanter.
Koges møre — hæld vandet fra.
Blancher tomateme — fjern skind og kemer og skær kødet i firkanter.
Smages til med salt og peber — lunes i honning.
Dybsteg skiverne i olie til de er sprøde — lægges på køkkenrulle.
Kog balsamico og hvidvin ned til det halve.
Kom hønsefond på — koges ned.
Tilsæt piskefløde.
Koges ned til det er cremet.
Pluk basilikum.
Blendes i saucen lige inden serveringen.
Noter
December 2007