Lakse farseret hanebryst med braiseret porre, friteret gulerod og kapers-sauce
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker - www.madforsjov.dk
Ingredienser
5stkhanebryst
500glaks
salt og peber
1spskravigotte sauce
3stkæggehvider
1/4bdtkørvel
stanniol og olie
4stkgulerødder
olie og salt
Porre
1stkporre pr person
175gsmør
5stilketimian
3fedhvidløg
2stklaurbærblade
hakket persille
Sauce
smør fra porer
2 1/2dlhvidvin
2 1/2dlpiskefløde
salt og peber
1 1/2spskcapers
Sådan gør du
Hane - skær brystet op vandret.
Skær laksen i tern, blendes med salt og peber, kom ravigotte sauce og kørvel blade ved og blendes. Tilsæt æggehvider og blend farsen.
Smør et stykke stanniol med olie og læg et stykke hanebryst på, smør laksefars på og læg endnu et stykke hanebryst på og fjern skindet, læg fars på og læg skindet over.
Saml stanniolet omkring og sættes i ovnen ved 180 grader i ca 15-20 min, hviler i 5 min.
Skæres i skiver ved servering
Porrer
Top og bund skæres af porerne, de yderste lag fjernes, skyl porrerne og skær dem over, lægges i en gryde.
Brun smøret, kom timian, hvidløg og laurbærblade ved, hæld smørret over over porrerne, sættes i en forvarmet ovn ved 125 grader i 25-30 min. Sigt smørret fra, op i en gryde.
Porrerne lunes ved servering og rulles i persille.
Sauce
Kog smør og hvidvin sammen, tilsæt piskefløde og koges ned til det har en passende konsistens. Ved servering lunes saucen op og blendes og tilsæt capers
Gulerødder
Skræl gulerødderne og skrælles i tynde strimler med en kartoffel skræller, friteres i olie.