Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
Tun med papayasalat
Ret:
Forret
Køkken:
Dansk
Antal:
6
Forfatter:
Peter Marker - www.madforsjov.dk
Ingredienser
Chilisauce
1
spsk
finthakket hvidløg
1
stilk
finthakket citrongræs
1 - 2
stk
finthakket grøn chili
4
spsk
limesaft
4
spsk
fish sauce
5
spsk
sukker
5
spsk
olie
100
g
tun pr person
Salat
1
stk
papaya
1-2
stk
rødløg
4
stk
forårsløg
Dressing:
1/2
dl
Vand
1dl
Rørsukker
1/2
stk
rød chili
2
spsk
fish sauce
1
stk
lime— saften
Hakket koriander
Salt — peber
Sådan gør du
Lav marinaden — vend tunen heri — lad det marinere i mindst 1 time i køleskab.
Ved serveringen steges tunen ved stærk varme 1 min. på hver side i lidt af marinaden.
Tilsæt resten af væden, når tunen er vendt.
Dressing
Kog vand og rørsukker sammen.
Hak chili og lad det koge ned.
Afkøles.
Piskes med limesaft og fish sauce.
Vendes med hakket koriander.
Smages til med salt og peber.
Skræl papaya — fjern kerner.
Pil løg.
Rens forårsløg.
Snittes i fine strimler.
Vend salaten i dressingen ved serveringen.
Noter
Januar 2008