Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
Røgede kammuslinger med ærtesuppe og selleri i sprød wontondej
Ret:
Forret
Køkken:
Dansk
Antal:
6
Forfatter:
Peter Marker - www.madforsjov.dk
Ingredienser
Kammuslinger:
2
stk
kammuslinger pr. person
Rygesavsmuld
Salt —peber
Olie til stegning
Fyld.
100
g
frisk ost
50
gr. parmesan
Salt — peber — muskatnød
2
stilke
bladselleri
50
g
soltørret tomat
Wontondej
1
stk
æg
Olie til stegning.
Suppe:
1
stk
porre
2
stk
skalotteløg
4
fed
hvidløg
1/4
dl
Hvid balsamico
Olie
1/4
bdt
Salvie
225
g
frosne ærter
1
l
hønsefond
salt — peber
Sådan gør du
Kammuslinger:
Salt muslingeme i ca. 5 timer. Skylles og tørres. Kom rygesavsmuld i bunden af en lille bradepande.
Kommes over varme. Lad det ryge.
Kom muslingerne på en rist. Læg stanniol over.
Lad muslingerne ryge ca. 3-4 min.
Tages af og steges på en meget varm pande i ca 20-30 sekunder på hver side.
Wontondej:
Rør ost med revet parmesan, salt, peber og muskatnød.
Fint hakket bladselleri og tomat vendes i osten.
Pensel wontondejen med æg.
Fordel fyldet — lukkes til.
Kommes i fryseren.
Steges i olie inden serveringen.
Suppe:
Rens grøntsagerne — skæres i tem.
Sauters af i olie.
Tilsæt balsamico — koges væk.
Kom fond på — koges lidt ned.
Tilsæt ærter og salvie.
Lad det koge op.
Blendes og sigtes.
Lunes inden serveringen.
Noter
April 2007