Bagt helleflynder med mangochutney, bagte rødbeder og purløgscreme
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Bagt helleflynder med mangochutney, bagte rødbeder og purløgscreme
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker - www.madforsjov.dk
Ingredienser
100gfisk pr. person
1stkæble
2stkmango
1/2stkrød chili
50gingefær
100g.sukker
1 1/2dlæbleeddike
2fedhvidløg
1spsk.timianblade
1spsk.groft hakket capers
Sauce
2stkskalotteløg
50gsmør
2dlhvidvin
1 1/2dlCreme Fraiche 38%
1/2bdtPurløg
salt og peber
Rødbeder
500grødbeder
2spskolie
1stkcitron - saften
1/2dlBalsamico
1dlrødvinsfond
1dlhønsefond
2fedhvidløg
1spsktimianblade
1spskgroft hakket kapers
Sådan gør du
Fisk
Skær fisken ud i filet og fjern skindet. Skæres i portionsstykker.Krydres med salt og peber. Lægges i et ildfast fad.
Chutney:
Skræl æbler, mango og ingefær. Fjern kernerne fra chili - skæres i tern.Brun sukkeret af i en gryde. Tilsæt eddike og kom ingredienserne til chutney i. Lad det simre i ca. 1/2 time. - afkøles.Kom chutney på fisken.Sættes i ovnen ved 180 grader 6-8 minutter før servering.
Rødbeder:
Skræl rødbederne og skær dem i fine stave.Bland resten af ingredienserne og vend rødbederne heri.Sættes i ovnen ved 180 grader i ca. 1/2 time.Hæld væden fra - koges ned og monteres med smør.
Sauce:
Pil og hak ch.løg meget fint. Koges klare i smør.Tilsæt hvidvin - sigtes og monteres med Creme Fraiche.Ved serveringen lunes saucen forsigtigt.Smages til med salt, peber og fintskåret purløg.