Farseret andebryst med svampe, nødder, kaffesauce, bagt kål og æblecompot
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker - www.madforsjov.dk
Ingredienser
Andebryst
1/2stkandebryst pr person
salt og peber
75ghasselnødder
300gsvampe
3stkskalotteløg
1spskhakket timian
olie
kødsnor
Kål
1stkSpidskål
3/4dlolivenolie
2spskhonning
1/2stkRevet muskatnød
salt og peber
Sauce
75gbrun farin
2stkskalotteløg
2fedhvidløg
2stilketimian
1dlmørk balsamico
1/2dlsoya
3/4lmørk bouillon
2spskNesCafe
50gsmør
salt og peber
Æblekompot
2stkæbler
2-3stkrødløg
1dlæbleeddike
100gbrun farin
1spskrevet ingefær
salt og peber
Sådan gør du
Andebryst
Rens andebrystet snit skindet og skær en lomme i kødet uden at skære det igennem, krydder det med salt og peber. Rist hasselnødder af på en tør pande så skallen løsner sig og fjern skallen, hak nødderne meget fint. Rens svampe og løg hak løg og skær svampe i grove tern, rist svampe og løg af i olie tilsæt timian blade og nødder, smages til med salt og peber kom det op i en sigte så væden løber fra. Kom massen i lommen på andebrysterne lukkes og bind snor stramt omkring. Brunes af på alle sider og læg dem i en bradepande, ved servering sættes i en forvarmet ovn ved 180 grader i 15-20 min hviler i 10 min.
Kaffesauce
Pil løgene og snittes groft, smelt brun farin i en gryde kom løg, timian grene i og tilsæt mørk balsamico og soya lad det koge lidt ned, kom bouillon på lad det koge ned til ca 4 1/2 dl sigt saucen. Ved servering koges lidt ned tilsæt kaffen smag til med salt og peber og pisk smør i.
Kål
Tag evt. grimme yderblade af kålen og skær det nederste af bunden fra. Skær kålen igennem på langs og del kålen i lige store kvarte stykker så i før 6-7 stk, læg kålen op i en bradepande. Pisk olie, honning, revet muskatnød, salt og peber sammen og pensel kålen, Sættes i en forvarmet ovn ved 180 g i 20-25 min, lunes ved servering.