Røget tun med lun pebersalat og citron beurre blanc
Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker - www.madforsjov.dk
Ingredienser
75grøget tun — pr. person
Olie- salt- peber
1stkrød peberfrugt
1stkgul peberfrugt
1/2stkagurk
2fedhvidløg
1dlcitronolie
Salt- peber
1spsktimianblade
1stkskalotteløg
1/2dkhvid edikke
1dlhønsefond
1stkcitron - saften
75-100gSmør
brøndkarse
Sådan gør du
Skær fisken ud i portionsstykker. Rist dem af i olie lige inden servering, og krydder med salt og peber.
Rens grøntsagerne og skær dem i grove strimler. Vend dem med olie og tilsæt salt, peber og timianblade.. Kom grøntsagerne i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca 20-25 min. Lunes igen inden servering.
Hak løget meget fint. Kog det med edikke, tilsæt hønsefond og citronsaft og kog det ned. Lige inden servering piskes koldt smør i. Pynt med brøndkarse.