Lammekrone med gratineret aubergine, rodfrugtmos og senneps-peberrodssauce
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker - www.madforsjov.dk
Ingredienser
Auberginer
2stkauberginer
salt
smør eller olie
2dlcremefraiche 38%
3spskrevet ost
Rodfrugtmos
3stkbagekartofler
3stkgulerødder
1stkporre
1/4stkselleri
50gsmør
1dlfløde
1dlfriskhakket persille
Lammekrone
6stklammekrone á 160g
Sauce
3spskdijonsennep
1 1/2spsksmør
3/4dlfond
4dlpiskefløde
3spskrevet peberrod
Sådan gør du
Auberginer
Skyl auberginerne og skær dem i cm tykke skiver. Drys med salt og lad dem trække i en 1/2 time. Skyl og tør dem. Brun skiverne i fedtstoffet på en pande og læg dem derefter i et smurt ovnfast fad. Hæld cremefraichen over og drys med revet ost. Gratiner retten ved 225 grader til den har fået farve.
Rodfrugtmos
Skræl alle rodfrugterne, skær dem i store tern og kog dem møre. Hæld vandet fra.
Tilsæt smør, fløde og den hakkede persille. Hak det groft med et piskeris. Stilles til side.
Lammekrone
Rids fedtsiden og steg dem 1 min på hver side. Kom dem i et ildfast fad. Sættes i ovnen i 15 min ved 200 grader. Lad dem hvile i 10 min. Drys med salt og peber.
Sauce
Sauter sennep og smør, tilsæt fond og lad det koge ned. Kom fløden i og lad den koge, indtil saucen er jævn, der skal piskes hele tiden. Tilsæt den revne peberrod og smag til med salt og peber. Kan jævnes med Maizena