Kalvemørbrad med persillerodpuré, glaseret gulerod,baconcrumble og rosmarinsky
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker - www.madforsjov.dk
Ingredienser
180gmørbrad pr person
Salt, peber olie
Crumle
125gbacon
1stkcitron - skallen
1dlhakket persille
Sky
2stkskalotteløg
olie
2grenerosmarin
1dlmørk balsamico
2dlrødvin
1/2dlmørk fond
50gsmør
salt og peber
Persillerod
700gpersillerod.
2dlmælk
2dlpiskefløde
1stkcitron - saften
75gsmør
salt og peber
Glaseret gulerod
600-700ggulerod
4stkappelsin saft og skal
salt peber
Sådan gør du
Rens kødet det skæres ud i passende stykker, brunes afi olie krydder med salt og peber, lige inden servering sættes kødet i ovnen ved 200 g i ca 8 til 10 min, trækker i ca 5 min.
Crumle
Skær bacon i meget fine tern ristet af til det er meget sprødt kommes op i en sigte, knuses med citronskal og hakket persille.
Sky
Pil og hak ch løg sauteres afi olie, kom rosmarin ved tilsæt balsamico og rødvin koges ned, tilsæt fond det koges ned til det har en passende konsistent. Sigt saucen lige inden servering, piskes med smør og smages til med salt og peber
Pure
Skræl persillerod, skæres i grove tern, koges møre i mælk, fløde og smør, blendes og smages til med citron saft salt peber.
Gulerødder.
Skræl gulerødder de skæres i grove stave, blanceres i vand tilsat salt. Kommes op i en sigte og derefter i et ildfast fad. Pres appelsinerne, skal fra 2 stk, vend gulerødderne i saft og det skal bages færdig i ovnen ved 180 g til de er møre.