Tatar af røget svinemørbrad med confiteret æggeblomme og ristet rugbrød
Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker - www.madforsjov.dk
Ingredienser
450grøget svinemørbrad
2stksmå rødløg
4-5stksyltet agurk
150gmayonaise
1spskdijonsennep
peber
1/4bdtfint hakket estragon
75gkapers
neutral olie
Æggeblommer
1stkæggeblomme pr person
neutral olie
salat
1stktynd skive rugbrød pr person
oliven olie til pensling
Sådan gør du
Skær mørbrad i meget fine tern, pil og hak rødløg fint, skær agurk fint, pluk og skyl estragon og hakkes fint.
Rør mayonaise sammen med dijonsennep og hakket estragon.
Vend mørbrad, løg og agurker i, stilles på køl indtil brug.
Æggeblommer
Del æggene kom blommerne op i en ildfast dyb tallerken, dæk dem med olie og stilles i en varm ovn ved 75 g i ca 1 time, eller til de har en konsistens som blødt smør.
Løft dem forsigtigt op og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Kapers
Kom kapers på køkkenrulle så der ikke er væde på, kom olie på en pande og friter kapers lidt af gangen, kom dem op på køkkenrulle.
Skyl og pluk salat
Rugbrød
Skær rugbrød ud i meget tynde skiver, skær skorpen af og del skiverne i 3 stykker så det bliver trekanter.
Læg dem på en bageplade med bagepapir og pensel dem med olie, sættes i ovnen ved 200 g til de er sprøde.