Branade af torsk med spinat og citron-mandel sauce
Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker - www.madforsjov.dk
Ingredienser
75gfisk pr person
4dlmælk
2stkskalotteløg
2stklaurbærblade
2fedhvidløg
1/2stkblomkål
salt peber
Spinat
200gspinat
salt peber
Sauce
50gmandler
2stkskalotteløg
1/4dllys balsamico
1stkcitron - saften
3dlhønsebouillon
75gsmør
salt peber
Sådan gør du
Fisk
Rens fisken salt den og lad den trække 1 time på køl Rens løgene og hak dem fintkog mælken op med løg og laurbærblade i en gryde kom fisken i, dampes under svag varme indtil fisken flager og tag fisken op.
Del blomkålen i grove stykker koges more i vand og salt og kom det op i en sigte.
Mos blomkålen med en gaffel sigt lidt af mælken fra torsken.
Vend torsken i blomkålen så det bliver en grov masse. kom det op i smurte portions forme, ved servering lunes i ovnen ved 180 g i min.
Sauce
Blancher mandlerne og smut dem hakkes groft, rist dem af på en tør pande.
Pil og hak løgene fint sauteres af i lidt olie kom lys balsamico på koges væk, tilsæt hønsebouillon og kog det ned til halvdelen sigt saucen kom citronsaft i.
Ved servering lun saucen op piskes med koldt smør og vend mandlerne i, smages til med salt peber,
Spinat
Skyl spinaten lægges på køkkenrulle, ved servering ristes i lidt olie på en pande, smages til med salt peber.