Ristet kammusling med grønkålscreme, ristet bacon og saltbagt kartoffel
Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker - www.madforsjov.dk
Ingredienser
2stkkammusling pr person
olie, salt, peber og sukker
2stkbacon pr person
2stksmå kartofler pr person
groft salt og olie
Grønkål creme
200ggrønkål
1stkskalotteløg
4dlpiskefløde
2tsksennep
25gsmør
Sådan gør du
Læg kammuslinger på køkkenrulle dyp dem tørre, krydderes med salt, peber og sukker.
Sættes på køl indtil brug, ved servering ristet af på en hed pande få minutter på hver side.
Kartofler
Kom salt i et ildfast fad, vask kartoflerne sættes ned i saltet bages i ovnen ved 200 g i 15 min, tages op af saltet og skæres igennem, ved servering ristet af i lidt olie.
Kom bacon på bageplade med bagepapir, sættes i ovnen ved 200 g til det er sprødt, kommes på køkkenrulle.
Grønkål creme
Rens og skyl kålen og plukkes fint dyppes tørt, gem lidt til pynt.
Rens og snit løg fint, kog fløden ned med løg, sennep og smør til ca 2 1/2 dl kom kålen ved og lad det koge i fløden til det er mørt.
Blendes til cremen er lind smages til med salt og peber.