Vildandebryst med jordskokker, rødløg, tyttebær og vildtfumé

SONY DSC

Vildandebryst med jordskokker, rødløg, tyttebær og vildtfumé

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • ½ stk vildand pr. person
  • Olie – salt – peber salt – olie

Sauce

  • Lår fra vildand
  • 1 stk gulerod
  • 1 stk løg
  • 2 stk laurbærblade
  • 1 spsk rosmarinblade
  • 1 dl Balsamico
  • 5 dl vand
  • 1/2 l vildtfond
  • Salt – peber – olie
  • 1 dl portvin
  • 75 g smør

Jordskokker

  • 800 g jordskokker
  • 1 salt og olie
  • 1 stk lille gulerod
  • 1 stk æble
  • 2-3 blade grønkål
  • 3 spsk æbleeddike
  • 2-3 spsk rapsolie
  • salt, peber og sukker
  • 600 g rødløg
  • 150 g tyttebær
  • 1 dl appelsinjuice
  • 100 g sukker
  • 2 spsk timian
  • olie-salt og peber

Sådan gør du

And

  • Rens anden og skær låret fra. Brun anden af i olie, krydres med salt og peber. Sættes i ovnen ved 180 grader i ca. 30 min. Lad brysterne trække i ca. 10 min. Ved servering skæres brysterne fra benet. Lunes i ovnen og skæres i tynde skiver.

Sauce:

  • Brun lårene af i olie. Rens grøntsagerne. De skæres i tern og kommes ved lårene. Tilsæt mørk balsamico og vand. Lad det simre i 10 min. Tilsæt derefter vildtfond og ad det simre i 10-15 min. Lårene tages fra og lunes i ovnen inden serveringen. Fonden kommes i gryden igen og koges ned med portvin. Smages til med salt og peber og evt. sukker.
  • Piskes med koldt smør.

Jordskokker

  • Vask og skræl jordskokkerne. Skæres i grove både, vendes i olie og salt. Bages i ovnen i ca. 10 min. Ved 230 grader til de
    er møre og stadig sprøde indeni. Rens gulerod og æble, skæres i tern og pluk grønkål og skyl det. Blendes med olie og æbleeddike. Smages til med salt, peber og sukker. Jordskokkerne lunes i ovnen inden servering og vendes i grønkålen.

Løg

  • Løgene pilles og skæres i både. Del bådene i blade, sauteres af i olie og timianblade. Kom sukker, tyttebær og appelsinjuice på. Lad det simre 15-20 min. Og smages til med salt og peber.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering