Tuntatar med jordskokkecreme

Tuntatar med jordskokkecreme

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 75 g tun pr person
  • 1 stk avokado
  • 2 stk tomater
  • 1/2 bdt Purløg
  • 1 stk citron – saften
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk dijon sennep
  • olie salt og peber
  • pynt: salat og peberrod

Jordskokker

  • 400 g jordskokker
  • 2 stk skalotteløg
  • 1 dl hvidvin
  • 1 1/2 dl piskefløde
  • 75 g abrikoser
  • salt og peber

Sådan gør du

Tun:

  • Rens og skær tunen ud i firkanter, hak det med en kniv. Del avokado tag kødet ud og skæres i tern det vendes med tun og tilsæt citron saft.
  • Del tomaterne fjern kernerne, kødet skæres i fine tern og vendes i tunen tilsæt olivenolie, sennep og hakket purløg, smages til med salt og peber.
  • Sættes på køl til det skal bruges.

Jordskokkecreme:

  • Skræl jordskokkerne og del dem i kvarte, pil løg og hakkes fint.
  • Sauteres af i olie tilsæt hvidvin og koges ned, tilsæt piskefløde koges til jordskokkerne er møre og blendes.
  • Skær abrikoserne i fine tern og vendes i mosen, smages til mcd salt og peber. Pynt retten med lidt salat og peberrod

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply