The kogte pærer med salt karamel og frossen mynthecreme

The kogte pærer med salt karamel og frossen mynthecreme

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker

Ingredienser

  • 1 stk pærer pr person
  • 3 spsk the
  • 150 g sukker
  • 3/4 l vand

Karamel

  • 150 g sukker
  • 1/2 dl glykose
  • 1 dl piskefløde
  • 1 tsk meldon salt
  • 50 g smør

Mynthe creme

  • 2 stk æggeblommer
  • 1 stk vanilie stang
  • 75 g sukker
  • 1/2 bdt mynthe
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl græsk yoghurt

Sådan gør du

Pærer

  • Kog vand the og sukker sammen, skræl pærer, del dem i halve, koges til de er møre. Lad pærerne trække i væden til de skal bruges, ved servering skæres pærerne ud i skiver

Karamel

  • Smelt sukker og glukose i en gryde til det er gyldent, tilsæt piskefløde koges ned til det er jævnt, kom salt i, rør smørret i og afkøles

Mynthecreme

  • Pisk æggeblommer med vaniliekorn og sukker til det er skum, blend myntheblade i æggemassen
  • Rør cremefraiche og youghurt i forsigtigt. Kommes i portionsforme og sættes i fryseren

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply