Tærte med bær, chokoladesauce og cremefraiche

SONY DSC

Tærte med bær, chokoladesauce og cremefraiche

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker

Ingredienser

  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 4 stk æg
  • 1 knsp salt
  • 250 g hvedemel
  • 400 g blandede bær
  • 40 g flormelis
  • 2,5 dl cremefraiche

Chokoladesauce

  • 100 g chokolade
  • 1 dl mørk sirup eller honning
  • 75 g smør

Sådan gør du

  • Rør smørret blødt med sukker og tilsæt æggeblommer en ad gangen. Vend de stiftpiskede hvider i sammen med saltet. Sigt melet i og vend det forsigtigt i dejen. Smør en springform og drys med mel og hæld dejen heri. Kom ca. 250g af bærrene i dejen og pres dem forsigtigt ned. Undgå at komme for tæt på kanten. Bag tærten i en forvarmet ovn ved 190 grader i ca. en time. Tærten køles af til stuetemperatur.

Chokoladesauce

  • Varm alle ingredienser op i en gryde og lad køle af til stuetemperatur

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply